
Despre Slanic Moldova:
Statiunea Slanic Moldova este situata pe versantul estic al Carpaților Orientali (in masivul Nemira) la inaltimea de 530 m pe valea paraului Slanic. Orasul se desfasoara intr-o depresiune acoperita de paduri de foioase si conifere.
Stațiunea are un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi.
Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalații balneare.
Botezata „Perla Moldovei”, Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichiului si urinare.
Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, cardiovasculare si respiratorii, endocrine, ginecologice.
Vrei cazare in Slanic Moldova? Fa click aici sa vezi cum arata pensiunea Poiana Verde!
Slanic Moldova este una dintre statiunile romanesti cu cel mai ozonat aer. Daca ajungi aici, iata o lista cu ce ar trebui sa vizitezi:
Obiective turistice in Slanic Moldova:
Manastirea Sfantul Stefan cel Mare – singura manastire inchinata sfantului domnitor, aflata la 6km de satul Cerdac (drum forestier la stanga, cum veniti dinspre Targul Ocna)
Raul Slanic si Izvoarele Minerale din Slanic Moldova: peste 20 de izvoare cu apa binefacatoare – vedeti aici caracteristicile fiecarui izvor) – redirect catre blog (articol Izvoare Slanic Moldova)
Cascada Slanicului, parte din traseul montan 300 de scari (traseu cu nivel scazut de dificultate, poate fi parcurs in 2 ore)
Parcul din Slanic Moldova, aflat in centrul statiunii, se intinde pe o suprafata de 14 hectare si include o frumoasa cascada, bazata pe recircularea apei. In parc, pe Aleea Personalitatilor, se afla un ansamblu statuar, unde regasim figurile unor artisti precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu sau George Enescu
Cazinoul din Slanic Moldova, construit in 1894, arhitect George Sterian, este monument de patrimoniu, cu valoare istorica si de arhitectura
Cheile Slanicului, care se intind pe o lungime de aprox 400 m, paralel cu soseaua asfaltata, la o cota de 400 m, la o cota inferioara
Biserica Catolica din Slanic Moldova, una dintre cele mai frumoase biserici catolice din tara, construita in stil avangardist, in anul 1943 (la intrarea in statiune – Strada Nicolae Balcescu nr. 43)
Vrei cazare in Slanic Moldova? Fa click aici sa vezi cum arata pensiunea Poiana Verde!
Obiective turistice in apropiere de Slanic Moldova:
Mina Salina Targu Ocna, cu spatiu de recreere in interior si cu biserica Sfanta Varvara
Manastirea Magura Ocnei, aflata pe Dealul Magura din Targu Ocna
Valea Uzului si Barajul Valea Uzului (inalt de 82 metri, lung de 500 metri).
Obiective turistice din jurul statiunii Slanic Moldova:
Cetatea Balvanyos – la aproximativ 40 km distanta
Cetatea Dacica – Covasna – la aproximativ 45 km distanta
Ruinele Curtii Domnesti – Bacau – la aproximativ 50 km distanta
Rezervatia naturala de la Reci – Covasna – la aproximativ 60 km distanta
Cetatea Feldioara – la aproximativ 80 km distanta
Vulcanii Noroiosi Buzau – la aproximativ 100 km distanta
Cetatea Rupea – la aproximativ 100 km distanta
Vrei cazare in Slanic Moldova? Fa click aici sa vezi cum arata pensiunea Poiana Verde!